fotbollsmatchen.blogg.se

Champions league!!!

 
 
 
 
Vi börjar med Dubbelmötet mellan dessa 2 storlag.
 
I första mötet fick vi se ett defensivt Chelsea med en kreativ Hazard, som ständigt hotar med sina kvicka fötter och rappa teknik. Chelsea va inriktade på att endast skaffa sig ett resultat att spela på inför det senare hemmamötet på Stanford Bridge.
Efter att PSG fört matchen och ett par bra läget, så gör Chelsea 1-0 efter en tilltrasslad situation. Ivanovic tycker upp på fel ställe mitt i all kaos och 0-1 va då ett faktum.
PSG tappade dock inte fokus, utan dundrade på och pressade tbx engelsmännen ordentligt. Kvitteringen kom innan panik hann att sprida sig hos det franska storlaget, och att PSG inte fick dit en 2-3 bollar till efter kvitteringen är nog mer otur, och ett storspel av Courtois i Chelseas mål, än att de skulle saknas kvalitét i laget. PSG dominerade faktiskt matchen i alla aspekter utom resultatet om jag ska vara helt ärlig. Men inför mötet på Stamford Bridge såg läget faktiskt ganska mörkt ut för PSG. Och de skulle bli värre innan ljuset kom. Mourinho har förstärkt laget rejält sedan han plockade in Fabregas och Diego Costa till denna säsongen. De kändes verkligen som att det blev den sista pusselbiten som behövdes för att Mourinho skulle kunna plocka hem en eventuellt trippel i år. Och Paris har inte alltid sett sådär jättestabila ut denna säsong i ligaspelet om man jämför med förra året. 3-1 till PSG förra året blev 2-0 till Chelsea i andra mötet och PSG fick respass i kvartsfinalen. visserligen hade man Zlatan skadad vid det laget, men detta året skulle de visa sig att värre förutsättningar än så fick en ljusare utgång. 
 
Efter 32 fick vi tyvärr se någonting verkligen borde granskas i efterhand. Domaren hittar ett rött kort på Zlatan i en situation som knappt ens normalt skulle ge frispark. Ställningen va då 0-0 och Chelsea va då vidare på de resultatet. Zlatan såg mest chockad o förvånad ut när han gick av planen. Att en domare kan ta ett sådant avgörande beslut i en sådan match bevisar att han uppenbarligen inte ska döma sådana matcher. Att han lät sig påverkas av hela Chelsea som omringade honom och av en skrikande hemmapublik. För varenda fotbollskunnig människa i detta värld håller med om att det inte skulle varit någon utvisning.
Efter detta så tappade domaren matchen helt tyvärr. Dom gula korten flög hej vilt. Domaren valde att inte blåsa straff till Chelsea när Cavani fällde Costa i straffområdet. (antagligen kompensation för utvisningen). 
Diego Costa kunde knuffa omkull spelare. Glidtacka Thiago Silva med dobbarna före bakifrån utan att få se de andra gula kortet och lämna planen bla. skulle kunna fortsätta att rabla i all oändlighet om dessa beslut. men jag tänker inte älta mer om det. Men detta är någonting man absolut måste börja titta på och försöka motverka i framtiden. kanske med att granska situationer med hjälp av teknikens under.
Men trots en man mindre, så börjar PSG trots allt att föra större delen av matchen, och pressa på för ett mål. Cavani hade ett skott i stolpen, och Courtois fick ingripa ett flertal gånger för sitt lag. I långa stunder såg det faktiskt ut som att det va Chelsea som var de decimerade laget och inte PSG. Men i minut 80 så händer det som inte fick hända. Precis som i första mötet blir de en tilltrasslad situation i PSGs straffområde, där tillslut bollen på ett slumpartat sätt landar hos Cahill, som likt en iskall målskytt nogar mottar sin spark o sätter den distinkt bakom Sirigu i PSGs mål. 
Där trodde nog dom flesta att matchen va slut. Men det enda som hände, va att PSG fick ÄNNU mer energi och pressade tbx Chelsea mot sitt eget mål. Engelsmännen såg tafatta och chockade ut när Veratti o CO hade lektion i bollförflyttning och teknik. Efter en massiv press får PSG en hörna. David Luiz hoppar upp och träffar bollen perfekt med huvudet, och bollen flyger i en svindlande fart in bakom Courtois, som knappt hinner reagera på vad som just hände. 
David Luiz fick därmed sin hämd efter att han blivit häcklad i Engelsk media efter flytten till PSG och insatsen mot Tyskland i sommar. 1-1 var nu ett faktum, och PSG hade helt klart momentum i matchen.
I förlängningen så fortsätter PSG att pressa tbx Chelsea, och det ser fortfarande ut som att det är Chelsea som spelar med en man mindre. Publiken på Stamford Bridge hade sedan länge tappat tålamoden och börjat att bua ut sitt egna lag. Men tyvärr är det så med fotboll, både på gott och ont att den inte alltid följer normal logik. Mitt i all press från PSG så lyckas Silva olyckligtvis ta bollen med handen i eget straffområde. Bollen ändrar inte bollbana, men de ser dock ändå ut som att han snuddar vid den. STRAFF är det allafall och Hazard gör inget misstag, och sätter då dit 2-1 bakom Sirigu. 
Man kan verkligen se lättnaden i Chelseas ögon när dom tänker att "nu är det äntligen avgjort". 
Det höll dock inte PSG med om. 
Trots att Costa klarar sig från utvisning ett flertal gånger, trots att han långt tidigare borde fått lämna planen, så ger inte PSG upp. Med en man mindre, och en stund kvar på förlängningen hittar man ny energi igen. Man öser på med allt man har mot Chelsea som inte kan göra annat än att backa hem i eget mål o försöka försvara sig. När 5 minuter återstår blir det en hörna. Thiago silva gör en kanonnick som Courtois på något mirakulöst sätt lyckas att rädda. Hörna igen, och den ska nu slås från andra sidan. Återigen så kommer Thiago Silva upp och nickar bollen helt omarkerad, då Terry och Cahill är upptagna med att markera varandra. och att ge världens bästa mittback detta utrymme kan aldrig vara en bra sak. Denna gången seglar bollen i en bana lite retfullt in mot målvakten högra kryss. 2-2 är ett faktum, och Chelsea inser där och då att det är kört. Dom lyckades inte trots en gratis utvisning på motståndarnas bästa spelare, att slå ut PSG på sin egna hemmaplan. PSG gjorde en bragdartad kamp och hade nu visat hela världen att man är att räkna med i denna turnering. Att kunna slå ut Chelsea med en man mindre i 90 minuter är ett styrkebesked som få lag hade kunnat återupprepa.
Vet inte vad ni andra tror, men jag börjar tro att PSG faktiskt kan gå hela vägen i år. Denna matchen kommer att ligga som referens på deras följande matcher, och dom kommer att kunna hitta kraft när de behövs genom att tänka tillbaka på denna bedrift. 
 
 
 
 
När man såg den första matchen i Tyskland kunde man aldrig tänka sig att det skulle få den avslutning de trots allt fick. Allt va under kontroll när Real Madrid rullade bort Schalke på deras egna bortaplan och avfärdade dom ganska enkelt med 2-0. Returen skulle bli mer som ett lättare träningspass och matchen skulle ju bara spelas av. Men riktigt så enkelt skulle det inte bli. Skulle nog säga att det va mer tur än skicklighet som gjorde att Real Madrid fortfarande är kvar i CL. Schalke tog kommandot direkt i matchen och visade Real att dom minsann också kunde spela fin fotboll. och utan sina bästa spelare på planen, lyckades man att vinna på Bernabeu stadion med 4-3, och var bara en hårsmån från att skicka ut dom regerande mästarna ur turneringen. Vad som hände med Real Madrid diskuteras nog fortfarande, men jag har en känsla av att man gick in i denna matchen med en viss arrogans. 
backlinjen såg trög ut. Casillias hade tvål i händerna. Ronaldo, Benzema och Bale såg delvis ointresserade ut och mittfälltet var statiskt.
det enda glädjeämnet för Madrid denna kväll var att Modric var tillbaka ifrån sin långtidsskada och fick göra en halvlek mot tyskarna. Vad som hänt med Real Madrid som lag kan jag inte svara på. Det har sett trögt ut dom senaste matcherna. Och jag tror inte att lösningen är att sparka Ancelotti. tror det enda är att vänta ut det. att hoppas på att dom kan resa sig till dom giganter dom faktiskt är och visa upp det register dom gjorde när dom hade 22 raka segrar i vintras. För hittar dom tbx till den formen, så kan man aldrig räkna ut Madrid från att ta hem CL titelt i år igen. 
 
 
 
Efter 0-0 i förstamötet var det då dags att åka till Bayerns hemmaplan för att försöka skrälla till sig en plats i kvartsfinalen. Och vilken stjärnsmäll det blev.
efter endast några minuter spelade hade Shaktars drömmar krossats då dom fått en man utvisad och straff dömt emot sig. en riktig mardrömsstart. Muller gjorde självklart inget misstag och det stod 1-0 redan efter 4 minuter spelade. Och sen rullade det på............ 
Shaktar hade INGENTING att sätta emot, och hur mycket man än försökte så gick inte de att stoppa tyskarna som till slut vann med hela 7-0. Med det resultatet visar Bayern verkligen att man är att ta på allvar även i år. Man hade fotbollsskola med Shaktar på alla möjliga plan. allt från högintensiva löp, till tiki taka, till omställningsspel. 
Bayern visar att man besitter alla dessa delar, och kommer att kunna anpassa spelet efter motståndare senare i turneringen. Och dom gör det på ett så naturligt sätt att det nästan ser lite irriterande lätt ut. Dom hotar verkligen på alla plan. Och om världens bästa målvakt skulle bestämma sig för att stänga igen totalt, och resten bestämt sig för att köra på i full fart. Ja då är det bara att spänna fast sig och börja räkna in målen till bayerns favör. 
Självklart hade de viss betydelse att Shaktar va decimerat, men jag tror faktiskt att resultatet blivit ungefär desamma även med full styrka.
ska bli riktigt spännande att följa resterande matchers andra omgång och se vilka lag som gör PSG, Bayern, Real Madrid och Porto sällskap i kvartsfinalen. 
 
 
 
 
Detta möte va ju på förhand det minst "atraktiva".
Och efter en jämn förstamatch så tog Porto kommandot hemma i Portugal och visade Basel var skåpet skulle stå. Efter 2 stycken otroligt vackra frisparksmål, så slutade siffrorna till slut 4-0 till Porto. Mycket starkt gjort av portugiserna givetvis, men jag kan inte låta bli o fundera på vad det egentligen betyder detta resultat. Enligt min mening så är Porto ändå ett nummer mindre än dom andra antagliga lagen i kvartsfinalen. Så lyckas Porto på något sätt tråckla sig förbi till semi så måste ju detta ses som årets skräll i CL upplagan. Kan inte se någon lottning i dagsläget som skulle gynna Porto i detta läge, och där Porto faktiskt skulle ha en chans att chocka och gå vidare. Men samtidigt så har mirakel skett förr. Tror däremot att samtliga lag som är kvar till kvarsfinallottningen skulle se det som en riktig drömlottning att på möta Porto i kvartsfinalen. 
 
 
 
 
 
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: