fotbollsmatchen.blogg.se

Kvällens CL matcher

Ja PSG vann, med exakt dom förhandssiffrorna jag gissade på. 
I pausen när det stod 1-0 så trodde verkligen inte min älskade sambo att jag skulle få rätt när jag tippade 3-1.
 
Jag berättade då för henne, att Ajax kommer att kvittera, o ganska sent i matchen kommer PSG att sätta 2-1. Sedan när Ajax skulle lyfta fram allt dom hade så kommer 3-1.
 
I princip så slutade det också. förutom att PSG fick det tredje målet mer till skänks, än att dom lyfte upp laget och chansade.
 
Matchen i övrigt var väl sådär i underhållningsvärde. Lite trögt i mellanåt, och det där skärpan i sista passen saknades från PSG hela tiden. 
Det märks fortfarande att Zlatan inte är helt 100% sedan skadan. Ändå gör ett mål av absolut världsklass. plockar ner den på brösten och skapar en yta på ca 2 meter, då han kan vända upp ur, och ur snäv vinkel slå in den i bortre stolproten. Ja, det va verkligen världsklass. Han låg även bakom förspelet till 1-0. Men det märks som sagt ändå att han inte är helt tillbaka än. Gruppfinal mot Barca väntar på bortaplan, och det räcker med ett kryss för att PSG ska säkra gruppsegern. Bra utgångsläge ändå inför sista omgången. I värsta fall blir man 2:a och en svårare lottning i åttondelsfinalen.
 
I England blev det till slut en rysare där Bayern kontrollerade matchen o stort. Men City och speciellt Aguero, lyckas på något sätt lirka sig ur den totala katastrofen, och allafall skapa sig en möjlighet till avancemang till sista omgången. Aguero skrev idag in sig i Man Citys historieböcker med sitt hattrick. Och i det läget, när allt såg som mörkast ut också. Nästan som att läsa en gammal buster tidning igen.
Dock räcker det för Roma att vinna sin match för att hålla City bakom sig. Och Shaktar som även dom ligger på samma poäng, har säkert inte heller sagt det sista ordet än. Bayern klar gruppetta, och resterande 3 lag på 5 poäng. upplagd för en riktig rysare i sista matchen, där laget som möter Bayern säkerligen skapar sig en liten fördel, att Guardiola antagligen kommer att mönstra ett reservbetonat startelva, då man redan är klara gruppvinnare.
 
Att Chelsea är ett starkt lag visste man sedan innan.
Att dom totalt skulle pulvrisera Schalke 04 på bortaplan, hade däremot inte jag tippat innan matchen. Undra va oddsen va på det slutresultatet?
 
 
Nu väntar vi spänt in morgondagens möte, där det ändå kan lukta lite skräll från Malmös håll. Italienska lag brukar ha svårt mot nordiska lag på bortaplan, så en Malmövinst imorgon ligger faktiskt inte så långt borta som många tror. lägg därtill att topplag över lag, speciellt Italienska ska ja väl säga, kan bli lite arroganta när man möter svagare motstånd. O på Swedbank Stadion har Malmö FF visat tidigare att allt är möjligt. Allt att vinna, INGET att förlora. 
 
godnatt mina vänner. ses imorgon.
 
/Tommie